Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Depremzede itfaiyeciler acılarını unutup can kurtarmayı sürdürüyor

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve "asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerden etkilenen Malatya'da görev yapan itfaiyeciler, depremin acısını bir kenara bırakıp mesailerine devam ediyor.

Depremzede itfaiyeciler acılarını unutup can kurtarmayı sürdürüyor
Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde yaşanan ve 10 ili etkileyen depremde görev başında bulunan ve vakit kaybetmeksizin enkazdaki arama kurtarma faaliyetine başlayan itfaiye personeli depremin ağır etkilerine karşın görevlerini sürdürüyor.
Kentte hemen hemen her enkazın başında görev yapan itfaiye personeli, depremin ağır travmasına rağmen enkazlardan canlı kurtarmak için soğukkanlılıkla çalışmalarını sürdürüyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu, AA muhabirine, büyük bir felaket yaşadıklarını belirterek tüm Türkiye'ye geçmiş olsun dileklerini iletti.
Aynı anda 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin herkesi zorladığını ifade eden Katipoğlu, illerin ilk etapta kendi bünyesindeki ekiplerle enkazlara müdahalede bulunduğunu söyledi.
"Daha annesini babasını görmemiş arkadaşlarımız var"
Kendilerinin de depremzede olduğunu dile getiren Katipoğlu şöyle devam etti: "Benim de çocuğum var, ben de bir babayım. İnanın çocuğumu daha görmedim. Sadece dün konuşabildim, o da il dışına çıktıkları için. İnanın o kadar duygusalız ki. Vicdanen Allah katında rahat olduğumuzu düşünüyoruz ama enkazda yetişemediklerimize üzülüyoruz. Ekip arkadaşlarım çok zor durumda. Sahada durmadan çalışıyoruz. Bugün depremin kaçıncı günü olduğunu unuttuk. Depremin olduğu günden bu yana toplasanız 5-6 saat uyumamışızdır. Enkazda çalışan arkadaşlarımız dinlenmek için merkeze geliyor ancak odalarda vatandaşlar olduğu için garajda kutuların üzerinde yatıyorlar. Hiç kimse evini daha görmedi. Yaralanan arkadaşlarımız oldu. Arkadaşımız işine, şehrine, vatandaşlara saygısından dolayı yaralandığını bana bile söylemiyor sahada olmak için. Daha annesini babasını görmemiş arkadaşlarımız var."
"En son güne kadar çalışmaya devam edeceğiz"
Katipoğlu enkazda çok duygusal anlara şahit olduklarını aktararak sözlerini şöyle sürdürdü:
"Enkazdan çıkardığımız insanların söyledikleri bizleri çok etkiliyor. Yaşadıklarımı anlatamıyorum. Rabb'im milletimizin yardımcısı olsun. Devletimiz var gücüyle milletinin yanında bütün imkanlarını seferber etti. Biz de Büyükşehir Belediyesi her şeyle seferber olduk, her tarafa yetişmeye çalışıyoruz. Vatandaşların tüm ihtiyaçlarıyla ilgilenmeye çalışıyoruz. Malatya'da tek bir enkaz kalmayana kadar gece-gündüz uyumadan çalışıp bunu ortadan kaldıracağız. En son güne kadar çalışmaya devam edeceğiz. Enkazda bir canlıya ulaştığımız zaman o sevinçle 24 saat dinlenmiş gibi oluyoruz. Sanki 24 saat uyumuş ve kalkmış gibi oluyorum. Tüm ekibe, tüm Türkiye'ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

Görevi başında yaralanmasına rağmen insanları kurtarmaya devam ediyor
Enkazda arama kurtarma çalışması sırasında başından yaralanan itfaiye personeli Musab Kabadayı ise depremden etkilenenlere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Deprem sırasında nöbette olduğunu anlatan Kabadayı şunları kaydetti: "Depremden bu yana görevimi sürdürüyorum. Kırsalda yaşayan ailemi henüz görmedim ama iyilermiş çok şükür. Enkazda çalışırken yaralandım. Elimizden geldiğince çalışıyoruz. Yaramıza aldırış etmeden ben ve ekip arkadaşlarım koşturuyoruz. Burada çalışan tüm arkadaşlarımın depremden ve sonrasında yaşananlardan etkilenmemesi mümkün değil ama elimizden geleni yapıyoruz, görevimizin başındayız."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English