Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Londra Bienali'nde "Public Award" kazanan eseri AKM'de inceledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Londra Bienali'nde 47 ülke ve 22 üniversite arasından "Public Award"ı kazanan, son 20 yılın en etkili işlerinin listelendiği Kırmızı Kitap'ta yer alan ve AKM'de sergilenen "Açık Yapıt" isimli eseri inceledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Londra Bienali’nde “Public Award“ kazanan eseri AKM’de inceledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlim Yayma Ödülleri" törenine katıldığı AKM'de, Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla sergilenen Zeynep Melek Bulut'un eserinin de bulunduğu alana geldi.

 

Eser sahibiyle bir süre sohbet eden Erdoğan, "Açık Yapıt" hakkında bilgi alıp incelemede bulunduktan sonra ödül törenine katıldı.

 

Bulut, ziyarete ilişkin  yaptığı açıklamada, eserinin ilk kez haziran ayında Londra Bienali'nde sergilendiğini söyledi.

 

Bunun "ikonik anıt güzelleme" olduğunu dile getiren Bulut, "Açık Yapıt, aslında teatral bir sahne. Bu teatral anıtın seslenen, kendi içerisinde hareketli ve bazı kavramların varoluşsal zeminde dönüştürülmesi ile ilgili bir alt metni var. Londra'da sergilediğimizde eserimiz çok güzel geri dönüşler aldı, çok ses getirdi. Bu sergileme de bize ödül getirdi. Londra Bineali'nde halk oylaması ile belirlenen uluslararası bir 'Public Award' aldık. Bizim için çok değerliydi." dedi.

Bu ödülün hemen ardından Londra'da ikinci sergiye davet edildiklerini aktaran Bulut, kentin silüetinde ikonik bir sergileme yaptıklarını anlattı.

 

Bulut, bunun son 20 yılın en etkili işlerinin listelendiği Kırmızı Kitap'a giren değerli bir çalışma olduğunu dile getirerek, üçüncü sergiyi de Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlediklerini kaydetti.

 

"Cumhurbaşkanı eser hakkında güzel yorumlar yaptı"
Bu serginin yaklaşık 4-5 haftadır devam ettiğini belirten Bulut, on binlerce ziyaretçi ağırladıklarını, şehir dışından da birçok kişinin geldiğini ifade etti.

 

Bulut, çok güzel ve güçlü geri dönüşler aldıkları serginin Türkiye'de modern kamusal sanatın daha çok yaygınlaşması adına değerli açılımları olmasını umut ettiğini kaydetti.

Eserin her kesim tarafından çok sevildiğine ve benimsendiğine dikkati çeken Bulut, "Bugün Cumhurbaşkanı'mız ziyaret etti, çok değerli oldu. Bizi tebrik etti, takdirlerini iletti ve eser hakkında konuştuk, sohbet ettik. Güzel bir buluşma oldu. Çok mutlu olduk ve gurur duyduk tabii ki. Sanatımızı bu kadar yakından takip etmesi, incelemesi çok değerli. Eserle ilgili ben kendisine detaylı bilgi verdim, eserin dinamiklerini anlattım. O da tebrik ve takdir etti. Güzel yorumlar yaptı, mutluyuz." diye konuştu.

 

"Açık Yapıt" eseri
Açık Yapıt, Haziran 2023'te Londra Bienali'nde tarihi Somerset House'un avlusunda sergilenmesinin ardından 47 ülke ve 22 üniversite arasından seçilip "Public Award"ı kazandı.

Uluslararası basında da yer alan teatral anıt, Türkiye adına ilk kez alınmış önemli bir sanat ödülünün de sahibi oldu.

 

Londra Tasarım Festivali 20. Yıl Özel Seçkisi'ne davet edilen "Açık Yapıt", tarihi Thames Nehri üzerinde Londra silüetinde bu kez asılı olarak sergilendi.

 

Yapıt, bu sergilemeyle "Mayor of London" ve "Victoria Albert Müzesi" gibi değerli oluşumların jüriliğinde hazırlanan, son 20 yılın en etkili işlerinin listelendiği Kırmızı Kitap'ta (The Red Book) yer alan 30 eserden biri oldu.

 

Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı davetiyle Atatürk Kültür Merkezi'nde sergilenen eser, şehrin ortasında yerine yerleşmeyen, dünyaya aidiyeti sorgulayan, yer yer sıkışık ve eğreti bir teatral anıt olarak sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.


Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English