Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

CHP İstanbul İl Başkanlığındaki "Para sayma" soruşturmasında yeni ifadelere ulaşıldı

CHP İstanbul İl Başkanlık binasının alımına dair olduğu iddia edilen 'para sayma' görüntüleriyle ilgili soruşturma devam ediyor. Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Fatih Keleş'in adından, Eski CHP İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas da ifade verdi.

CHP İstanbul İl Başkanlığındaki “Para sayma“ soruşturmasında yeni ifadelere ulaşıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın para sayma görüntülerine ilişkin resen başlattığı soruşturma devam ediyor.

TRT Haber'in haberine göre Eski CHP İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas'a ait ifadenin ayrıntıları ortaya çıktı.

Nas ifadesinde, parayı ofise Fatih Keleş'in getirdiğini, avukatın hazırladığı tutanağı imzaladıktan sonra ofisten ayrıldığını söyledi. Paranın nereden temin edildiği veya binanın ne kadar meblağ ile alındığı konusunda bilgisi olmadığını belirterek, "O tarihte genel merkezden bu paranın kapora olarak verileceği söylendiği için bu meblağın resmi kayıtlara girip girmediğini bilmiyorum. Ayrıca görevim itibarıyla, ödenen paranın gider defterine kaydının yapılıp yapılmadığı konusunda bir bilgim ve yetkim yoktur." dedi.

"Para hangi yolla ödendi bilgim yoktur"

Görüntülerle ilgili ifade veren bir diğer isimse Fatih Keleş'ti. 

Keleş, "2019’da Beylikdüzü ilçe başkanım olan Turan Taşkın Özer beni aradı. İl binasının satın alımıyla ilgili bir bağış kampanyası düzenlediğini ve bağış paralarını bana teslim edeceğini söyledi. Ben de kendisiyle Beylikdüzü ilçe binasında buluştum ve birkaç çanta içerisinde paraları verdi bana. Ne kadar para olduğunu bilmiyordum. Özgür Nas ile iletişime geçtim, parayı söylediği konuma götürdüm." ifadelerini kullandı.

Keleş, ifadesinin devamında satıcının avukatının ofisinde paraların 3-4 kez sayıldığını anlatarak şunları söyledi, "İçinden Türk lirası, dolar ve avro çıktı. Görüntülerdeki mavi kazaklı kişi binayı satan Ali Rıza Baraka’dır. Paralar sayıldıktan sonra satın alan kişi ile Özgür Nas arasında tutanak düzenlendi. O günden sonra il binası hangi tarihte satın alındı, para hangi yolla ödendi bilgim yoktur."

"Keleş'in parayi nereden getirdiğini bilmiyorum"

Eski İl Başkan Danışmanı Can Poyraz da ifadesinde "Keleş'in parayı nereden getirdiğini ve nasıl temin ettiğini bilmiyorum.” dedi.

Soruşturma kapsamında ifade veren bir diğer isim dönemin CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı ve CHP milletvekili Turan Taşkın Özer oldu. Paranın taşınmasına yardım eden, İmamoğlu inşaatta çalışan Tuncay Yılmaz ise şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı. O dönem CHP İstanbul İl Başkanı olan Canan Kaftancıoğlu'nun da ifadeye çağrılması bekleniyor.


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English