Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bebek monitörleri dahil bir çok akıllı cihaz, aile içi istismarı kolaylaştırıyor

İngiltere parlamentosu komitesi bugün yayımladığı raporda, bebek monitörlerinden kişisel egzersiz takip cihazlarına kadar birçok ‘akıllı cihaz ve teknolojinin’ aile içi şiddeti ve istismarı kolaylaştırdığını ifade ederek gittikçe büyüyen soruna dikkat çekti. Raporda, bu cihazlarla birçok kurbanın kontrol, takip ve kayıt edildiği vurgulandı.

Bebek monitörleri dahil bir çok akıllı cihaz, aile içi istismarı kolaylaştırıyor
İngiliz parlamentosunun Kültür, Medya ve Spor Komitesi bugün yayımladığı raporunda, akıllı teknoloji ile birbirine çevrimiçi bağlı kişisel akıllı cihazların ‘aile içi şiddette ve istismarda’ sıkça kullanıldığı ve bunu kolaylaştırdığı ortaya kondu. Raporda ayrıca gençlerin evde ve okullarda çevrimiçi bağlı teknolojiyle etkileşim kurma olasılığının artmasıyla birlikte çocukların mahremiyetini ve haklarını korunması gerektiğine dikkat çekildi.

Bebek monitörleri, akıllı hoparlörler, sanal asistanlar ve giyilebilir kişisel egzersiz cihazları gibi birçok ‘çevrimiçi bağlı kişisel akıllı cihazların’ aile içi şiddet vakalarında sıkça kullanıldığı ve bu cihazlar sayesinde ‘kurbanların’ görüntülerinin elde edildiği, hareketlerinin izlendiği, takip edildiği, kaydedildiği ve kontrol edildiği ifade edildi.

HER EVDE ORTALAMA 9 CİHAZ VAR
Raporda Komite Başkanı Milletvekili Dam Caroline Dinenage’ın, “Çevrimiçi bağlı teknolojinin artan popülaritesi günlük hayata şüphesiz faydalar sağlarken, diğer taraftan bu cihazların bazılarının çevrimiçi ortamda mahremiyet ve kişisel güvenlik için oluşturması gerçek bir risktir. Özellikle akıllı ev güvenlik sistemleri, bebek monitörleri, kameralar ve akıllı hoparlörler gibi ev içi şiddet mağdurlarını izlemek, taciz etmek, zorlamak ve kontrol etmek için kullanılan cihazların kullanımındaki artış gerçekten tüyler ürpertici” ifadelerine yer verildi.

Çocuklar söz konusu olduğunda ise bu cihazların büyük miktarda kişisel veriyi elde etmesinin endişe verici olduğunun altı çizildi. 2050 yılına kadar dünya çapında 24 milyar olacağını öngörülen raporda, halihazırda İngiltere’deki her evde ortalama 9 adet bu tip cihaz olduğunun altını çizdi.

Kaynak: DHA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English