Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Altay, Konya'da yapılan ve yapılacak olan projeleri tek tek açıkladı: Konyalılara ulaşım müjdesi!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Güçlü Konya İçin Bir adım Daha” başlıklı programda Konya Modeli Belediyeciliğin projelerini açıkadı. Altay burada Konya'da yapılan projeler ve yapılacak projeler hakkında bilgi verirken, Konyalılara ulaşım müjdesini verdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleşen "Güçlü Konya İçin Bir Adım Daha" başlıklı programda Konya'da 5 yıl içerisinde yapılanlar ve yeni dönemde yapılacakları açıkladı.

MERKEZ DIŞINDAKİ ULAŞIMDA YÜZDE 50 İNDİRİM

Başkan Altay, geçen 5 yıl ve gelecekteki dönemlere ilişkin detaylı bilgiler verirken Konyalılara ulaşım müjdesi verdi.

 

Başkan Altay, "Bugün buradan bir müjdeyi paylaşmak istiyorum inşallah 1 Mart’tan itibaren merkez dışındaki taşra ulaşımında yüzde 50 indirim uygulayarak toplu taşımaya büyük bir destek vermiş olacağız." diye konuştu.

 

Devamında Altay, "Ulaşımda konforu artırmak için çok çaba sarf ettik. Türkiye’de üretilmiş kırmızı otobüslerden 180 adedini 1 milyar 350 milyon lira bedelle şehrimize kazandırdık. Şehrimizin toplu ulaşım konforunu artırdık. İnşallah önümüzdeki dönemde de yenilemeye devam edeceğiz.Bununla birlikte 5 yılda 1 milyar bedelle 408 yeni hizmet aracımızı da şehrimize kazandırmış olduk." ifadelerini kullandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın konuşmasından öne çıkanlar:

 

Başkan Altay, ulaşım hizmetleri konusunda, "Büyükşehir denince en önemli gündem 'ulaşım hizmetleri' bu konuda bizim en önem verdiğimiz; şehirde yaşayan insanların hayat konforunu artırmak, ulaşımda geçirdikleri süreyi azaltmak ve bunu en ekonomik bir şekilde sunmak. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’de en ucuz ulaşımı sağlayan şehiriz. 2019 yılına bakarsak bir asgari ücretli sivil 962 bilet alabiliyorken, şu an bin 303 bilet alınabiliyor. Ayrıca 2019 yılında öğrencilerimiz bin 303 biniş yapabilirken, 2024 yılında 4 bin 250 biniş yapıyorlar." diye konuştu.

Toplu ulaşımda bu işleri yaparken özellikle araç sürücüleri için trafikte rahatlığı oluşturan caddeler hakkında Başkan Altay bilgi verdi. Altay, konuşmalarında şu ifadelere yer verdi:

 

"TOPLAMDA 1 MİLYAR 500 MİLYON LİRAYA CADDELERİMİZİ ŞEHRİMİZE KAZANDIRDIK"

Meram Tıp Fakültesi ile Fırat Caddesi, Beyhekim Caddesi arasında İstanbul yolunu rahatlatan Meram’ı Selçuklu’ya bağlayan 14.5 km uzunluğunda olan Abdulhamid Han Caddesi şehrimize yeni bir toplu ulaşım ağı sağlamış oldu.

 

"Tren yolu etrafında kamulaştırma çalışmaları yaparak, Kazakistan ve Karabağ Caddelerini de şehrimize kazandırdık. Alparslan Türkeş Caddesi, 3.5 km uzunluğu ile Gazze Caddesi ile Karaman Yolunu birbirine bağlayan yeni bir aks olarak şehrimize hizmet veriyor ve artık sona gelen Necmeddin Erbakan Caddesi ise sona geldi. Burada sadece kamulaştırmaya 400 milyon üzerinde bedel harcadık. İnşaallah Çarşamba günü itibariyle bütün etapları tamamlanarak Fatih Caddesi Kavşağı’ndan, Çeçenistan Caddesi Kavşağı’na kadar kesintisiz bir ulaşımı şehrimize kazandırıyoruz. Küçük Aymanas Caddesi’nde ise Meram Belediyesi ile kamulaştırma faaliyetlerini yürütüyoruz böylece toplamda 1 milyar 500 milyon liraya caddelerimizi şehrimize kazandırmış olduk."

 

2023 yılı için Başkan Altay, 4 farklı noktada köprülü kavşak inşaatları hakkında bilgi verdi. Altay şu ifadeleri kullandı:

 

4 FARKLI NOKTADA KÖPRÜLÜ KAVŞAK ÇALIŞMALARI

"Sedirler Köprülü Kavşağımız tamamlandı ve bütün fonksiyonlarıyla beraber hizmete açıldı. İnşallah yarın Ulaştırma Bakanımızın katılımıyla resmi açılış gerçekleştirilecek. Şehir Hastanesi Kavşağı’mız dün itibariyle alttan geçiş işlemine başladı. Özellikle biraz sonra anlatacağım Raylı sistemler için bizim için önemli bir kavşaktı. İnşallah hizmete kısa süre içerisinde açmış olacağız.  Fırat Caddesi Köprülü Kavşağı’mız Beyşehir ve Afyon yolu üzerindeki son noktamızdı burada da geçtiğimiz haftalarda alttan geçişi sağladık. İnşallah Mart ayı sonundan önce buradaki çalışmalarımızı da tamamlamayı arzu ediyoruz. Taşköprü Alt Geçidi’nde ise Mart ayının ilk haftasında burada da alttan geçişi vermeyi planlıyoruz. Toplamda 1 milyar 550 milyon bedelle bu altgeçitleri de  şehrimize kazandırmış olduk."

 

Başkan Altay, Konya genelinde gerçekleşen kentsel dönüşümler hakkında şu ifadeleri kullandı:

 

AĞIR BAKIM KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ

“Ağır Bakım Kentsel Dönüşümü, hepimizin ağır bakım olarak bildiği Meram’da bulunan 640 bin metrekareklik alandaki fabrikaları ASELSAN Konya’nın karşısındaki alana taşıyoruz.”

 

CEPHANELİK KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ

"Aynı şekilde ciddi bir güvenlik sorunu oluşan Cephanelikte de önemli bir kentsel dönüşüm sağlıyoruz.  Şu an itibariyle Çumra’nın 8.5 milyon metrekarelik alana taşıdık. Bu tesislerin 1. Ve 2. Etaplarını teslim ettik. İnşallah Mart ayı içerisinde kentsel dönüşüm hayata geçmiş olacak."

 

ESKİ SANAYİ VE KARATAY SANAYİ'NİN TAŞINMASI

"Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin taşınması konusunda yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde 2 bin 650 dükkan ve 134 ticari iş merkezinin yapımına başladık. 2024 yılı içerisinde inşallah çok uygun şartlarda bu bölgeye taşımız olacağız. Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin şu an bulunduğu metruk binalarda ise yeni projeler geliştirilecek."

Başkan Altay, şehirdeki kamyon kargaşısını ortadan kaldıracak proje hakkında şu açıklamalarda bulundu:

 

YENİ KAMYON GARAJI

"Benim Şehrim projesi kapsamında söz verdiğimiz Yeni Kamyon Garajı ile ilgili süreçler tamamlandı. İnşallah önümüzdeki haftalar içerisinde temelini atacağız. Böylece özellikle Anadolu Sanayi ve Zafer Sanayi’deki kamyon kargaşasının ortadan kalkacağı güzel bir tesis şehrimize kazandırmış oluyoruz."

 

Başkan Altay, Konya'daki spor yatırımlarının yanı sıra Konyaspor'a yönelik yatırımlarla alakalı şu bilgileri verdi:

 

KAYACIK TESİSLERİ

"Bugün Konyaspor başkanımızla aramızda Konyaspor’un bir taraftarı olarak her zaman destek oluyoruz. Özellikle son haftalardaki çıkıştan dolayı takımımıza başarılar diliyorum, inşallah bu zor süreçleri birlikte atlatacağız. Konyaspor’un her zaman yanındayız tesisleşme adına da 2 önemli iş yapıyoruz. Kayacık Tesislerimizinde inşaatı devam ediyor, bunlar tamamlandığında Kayacık Tesisleri, Türkiye’nin en güzel spor alanına dönüşmüş olacak."

 

Başkan Altay, Konya'daki Su ve Kanalizasyon çalışmaları hakkında şu ifadeleri kullandı:

 

SU VE KANALİZASYON ÇALIŞMALARI

"KOSKİ, tüm coğrafyada yoğun gayret gösteriyor. Son 5 yılda merkezde ve ilçelerimizde 2 bin 807 km içme suyu hattı, bin kilometre kanalizasyon hattı gerçekleştirdik ayrıca Atık Su Arıtma Tesisleri ve İçme Suyu Arıtma Tesisleri inşa ediyoruz.  13 farklı noktada ileri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi inşa ettik ve ediyoruz. Tuz Gölü’nü kirlilikten tamamen kurtardık.  Meke Gölü’nde Türkiye’ye örnek bir geri kazanım çalışması gerçekleştiriyoruz. Beyşehir Atık Su Arıtma Tesisi’nin revizyonunu neredeyse tamamladık. 401 farklı noktada su kuyusu açtık, 85 su deposu inşa ettik, 291 su deposunun bakım ve onarımını gerçekleştirdik. Seçme İçme Suyu Arıtma Tesisleri’nde hidro elektrik santralini inşaa ettik. Yılda ortalama 16 milyon lira gelir elde edeceğimiz bir sistem kurduk."

 

Başkan Altay, Su ve Kanalizasyon çalışmaları hakkında verdikleri bilgiler sonrasında 'Su Fiyatları' konusunda şu değerlendirmede bulundu:

 

SU FİYATLARI

"Su konusu gelince en merak edilen konulardan biri de su fiyatları ne durumda, "2019 yılında 2 bin 202 lira olan asgari ücretle 440 metreküp su alınabilirken, 2024 yılında ise 17 bin 2 liraya 826 metre küp su alınabiliyor." yani neredeyse yüzde 50 ucuzlatmış durumdayız."

 

Başkan Altay, Konya'daki tarımsal destekler hakkında şu ifadeleri kullandı:

 

TARIMSAL DESTEKLER

"Tahıl ambarı olarak bilinen Konya’da, tarımsal üretime ciddi destek veriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak üreticilerimize destek veriyoruz, sulama yatırımları yapıyoruz. 59 farklı noktada sulama yatırımları gerçekleştirdik. 23 milyon adet fide, 500 bin adet fidan, 1 milyon 66 bin kilogram tohum, 10 bin adet tarımsal makine ve ekipman, 2 bin 600 adet arılı kovan ve arı kovanı, 67 bin adet çiftçimize tarımsal eğitim desteği verdik."

Şehirde yapılan 'Sosyal Kart' desteği hakkında Başkan Altay,  şu ifadeleri kullandı:

 

SOSYAL KART DESTEĞİ

"Şehirde bunları yaparken, ihtiyacı olan sıkıntı çeken kimseyi de yalnız bırakmadık. Özellikle Pandemi döneminde hatırlarsınız birçok esnafımız iş yerini kapatmak zorunda kaldı. Başta onlar olmak üzere ihtiyaç sahiplerine desteğimizi sürdürüyoruz. 1 milyar 550 milyon liralık Sosyal Kart desteğinde bulunduk. Bugüne kadar 400 milyon liralık eğitim desteği, 240 milyon liralık afet desteği, 67 milyon lira ulaşım desteği, 50 milyon liralık şehit ve gazi yakını desteği, 21 milyon lira ısınma, su ve barınma desteğinde bulunduk."

 

Başkan Altay, Konya’nın merkez dışında kalan 28 ilçesinde yapılan yatırımlar ve destekler hakkında şöyle konuştu:

 

KONYA’NIN İLÇELERİNE YAPILAN DESTEKLER

“Ahırlı 275 milyon Liralık yatırım, Akören 426 milyon Lira, Akşehir 2 Milyar lira, Altınekin’e 650 milyon lira, Beyşehir’e 1.6 milyar lira, Bozkır’a 1 milyar lira, Çeltik’e 422 milyon lira, Cihanbeyli 1.2 milyar lira, Çumra’ya 1.5 milyar lira, Derbent’e 370 milyon Lira, Derebucak’a 530 milyon Lira, Doğanhisar’a 597 milyon lira, Emirgazi’ye 330 milyon lira, Ereğli’ye 2.5 milyar lira, Güneysınır’a 430 milyon lira, Hadim’e 686 milyon lira, Halkapınar’a 251 milyon lira, Hüyük’e 805 milyon lira, Ilgın’a 1.7 milyar lira , Kadınhanı’na 1.3 milyar lira, Karapınar’a 1.5 milyar lira, Kulu’ya 1.4 milyar lira, Sarayönü’ne 947 milyon lira, Seydişehir’e 1.4 milyar Lira, Taşkent’e 417 milyon lira, Tuzlukçu’ya 220 milyon lira, Yalıhüyük’e 150 milyon lira, Yunak’a 835 milyon lirada yatırım gerçekleştirdik. Hepsini söyleyelim ki ilçeden izleyen vatandaşlarımız ve başkanımız bizleri unuttu demesin.

170 PROJE SÖZÜ VERİLDİ! 348 PROJE HAYATA GEÇTİ

Başkan Altay, "5 yıl önce bugün 170 proje sözü vermiştik, tam 348 projeyi de hayata geçirdik." diye konuştu.

 

TÜM DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 13
  • 5
  • 64
  • 14
  • 4
  • 36
  • 3
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (24)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • H
    haydar
    67 gün önce

    bunlara nasıl oy veriyorlar anlamıyorum demek ki sorun bende artık ben kendimen şüpeleniyorum paronayakmıyım nedir ben

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • G
    gonyalı
    67 gün önce

    mal varlığını açıkla başkan olmadan neyin vardı şimdi neyin var herkes bilsin bütün adaylar açıklamalı tüm partilerin.hangi inşaat şirketlerine ortaksın açıkla.metro daha yapılacak çevre yolu 20 yıldır yapılamadı konya çantada keklik bu sefer çok değişik olacak.kazansa bile düşük oy alacak.

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
  • G
    gonya
    67 gün önce

    :)))). Yine seçim zamanı geldi ya metro, banliyö, tramvay söylemleri başladı. Hem de seçim sonu atılacak temeli, güldürmeyin. Başkan yalan vaatler ile yıllara meydan okuyacak anlaşılan. Keşke önce Ulaştırma Bakanlığı ile çevre yolunu tamamlasanız. Yeni yatırıma gerek yok, yarımları tamamlayın hele

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • S
    Selek
    67 gün önce

    Sayın başkan akyokuş milli park alanına kaçak akyokuş kasrını ne zaman açacaksınız

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • KS
    Konyalı seçmen
    67 gün önce

    İSTANBUL İBB ADAYI Murat kurum bey , mal beyanını haber türk tv de açıkladı helal olsun.. uğur ibrahim altay beyde mal beyanını açıklasın konyalı bekliyor..

    • Cevapla
    • Begen (5)
    • Begenme (0)
  • A
    avatar
    66 gün önce

    bir evimiz var bir evimiz daha var, bir arabamız var. bu mu mal beyanı? Konya'da ev var 1 milyon ev var 23 milyon. bir de bunun ankarasını istanbulunu düşün. mal beyanı malın niteliğini, edinilme tarihini, edinilme değerini bildirir. helal olsun diyorsun bir de.

    • Begen (0)
    • Begenme (1)
  • OR
    Oruç Reis
    67 gün önce

    Uğur Başkan Konya için bir şans. Bunu tüm Turkiyeyi gezen biri olarak söylüyorum. Hele hele İzmir'in Konya"dan öğreneceği cok çok şey var.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (7)
  • KD
    Konyalı deli
    67 gün önce

    Nerede kaldı METRO YAHARRO YA MERRO ...

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • V
    Vatandas
    67 gün önce

    Bunlar zaten göreviniz yapmanız gerekiyor. Tarımda sulama için barajmı yapıldı başka ne yapıldı ondan bahsedin.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • KK
    Kerim Kılıç
    67 gün önce

    Nasılsa uyuyoruz. Atın bol keseden. Metro ne oldu? Dış çevre yolu 15 yıldır yapılmadı ne oldu?

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • KV
    konyalı vatandaş
    67 gün önce

    BELEDİYENİN ASLİ GÖREVİ OLANLARI SAYMIŞ EKSTRA NE VAR SÜPRİZ OLARAK NE KATMIŞ ONA BAK. CEPHANLİĞİN KALDIRILMASINDA BELEDİYENİN AMACI RANT VAR, MERAM AĞIRBAKINIM KALKMASINDA RANT VAR, ESKİ SANAYİ KARATAY SANAYİ NİN KALKMASINDA RANT VAR. UYU KONYALIM UYU

    • Cevapla
    • Begen (14)
    • Begenme (0)
  • H
    haydar
    67 gün önce

    bu millet size nasıl oy veriyor hayretler içinde kalıyorum kardeşim Dinle ve Atatürk le kandırılmayı bırakın artık bunların biri dini diğeri laiklik ve Atatürk üzerinden millet kandırıyor muhalefet başta olmak üzere hepsi konumundan çok memnunlar mecliste mangal keyfinde akpmhpdem hepsi bir aradaydı bizleri kullanıyorlar uyanalık artık bunlara bir ders verelim lütfen iyi düşünün

    • Cevapla
    • Begen (6)
    • Begenme (0)
  • M
    mst
    67 gün önce

    Arkadaşlar bunlar proje değil belediyenin ASLİ görevi, yapsın bi zahmet.

    • Cevapla
    • Begen (14)
    • Begenme (0)
  • K
    konyalı
    67 gün önce

    20 Yıldır metro sözü veriyorlar.

    • Cevapla
    • Begen (15)
    • Begenme (0)
  • ziyaretçi
    67 gün önce

    5 önce metro gelecekti noldu hep seçim yalanları yemezler

    • Cevapla
    • Begen (14)
    • Begenme (0)
  • GG
    Gara gonyalı
    67 gün önce

    Bunların kafasına taş mı düştü asgari ücretle hesap yapıyorlar,reis duymasın

    • Cevapla
    • Begen (7)
    • Begenme (0)
  • Y
    Yorgunvatandas
    67 gün önce

    Altyapi ve ulasim sorunu devam ediyor sayin altay. Dis cevre yolu eksikligi ve apltyapi yetersizligi ozellikle meram bolgesinde bariz bir sekilde goruldu yagislarda diger calismalriniz icin tesekkur ederiz.

    • Cevapla
    • Begen (9)
    • Begenme (0)
  • RH
    Reis hatırına
    67 gün önce

    Başka vekiller olmak şartıyla Konya yönetiminde ismi geçenlerin ve geçmeyenlerin alayı boş beleş nasıl bir hayal dünyanız varsa lakırtı ile gevşekliğinizi kapatmaya çalışıyorsunuz reis bilse sizin gereksiz olduğunuzu bırak yetkilendirmeyi bu şehirde barındırmaz ile bulunduğunuz makamın hakkını verin hizmet edin halka vatandaşa dipnot şahsınıza çevrenize değil

    • Cevapla
    • Begen (4)
    • Begenme (0)
  • A
    alit
    67 gün önce

    Şu parmağı ters bükenler İzmir'e hemen bilet alsınlar

    • Cevapla
    • Begen (3)
    • Begenme (28)
  • S
    Selçuk42
    67 gün önce

    Sana mi soracaklar nerede yasayacaklarini

    • Begen (17)
    • Begenme (2)
  • T
    Tonyukuk
    67 gün önce

    Ben parmağı ters büktüm de, hayırdır sen kimsin de beni toprağımdan kovuyorsun?

    • Begen (18)
    • Begenme (0)
  • HU
    Halis Uygun
    67 gün önce

    Senin gibileri çok döktük,yine dökeriz sen tasalanma al it

    • Begen (4)
    • Begenme (2)
  • I
    ibrahim
    67 gün önce

    ALİT yıllardır söz verilen metro yok çevre yolu yok. yapılan işlere bak meram ağır bakım rant kapısı, eski sanayi rant kapısı çephanelik rant kapısı hedef hizmet değil RANT

    • Begen (7)
    • Begenme (0)
  • VR
    Vatandaş razıdegil
    67 gün önce

    Sayin baskan nasilsa konyada cantada keklik oylar,bari bir iyilik yapta suya %50 indirim yapta konyalı nasiplensin,birde su kentsel donusumleri artik bitir,basta sukran mahallesi yerine verecegin evler 13 yıl oldu dunya zararda vatandas,dukkanda yok hala ortada,kent içi trafik desen ayri bir sorun güya ulaşımda,suda,ekmekte en ucuzduk ne oldu diger sehirlerle yarisiyoruz.Birde beysu damacana 65 lira bu kadar zam neden bir dusun sayin baskan.

    • Cevapla
    • Begen (7)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English