Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bakan Uraloğlu: Kalkınma Yolu Projesi 2028 yılında bitecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bağdat'ta Iraklı yetkililerle Kalkınma Yolu Projesi'nin önündeki süreçlerin daha hızlı aşılabilmesi konusunu görüştüklerini ifade ederek, bu projenin 2028 yılında bitebileceğini öngördüklerini belirtti.

Bakan Uraloğlu: Kalkınma Yolu Projesi 2028 yılında bitecek
Bakan Uraloğlu, Irak'ın başkenti Bağdat'taki temaslarının ardından açıklamalarda bulundu.

Iraklı mevkidaşı Rezzak Müheybes es-Sadavi ile Kalkınma Yolu Projesi'nin ne kadar hızlı hayata geçirilebileceğini ve projenin önündeki süreçlerin daha hızlı nasıl aşılabileceği noktasında görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

"Aylardır çalıştırdığımız heyetlerimizi tekrar bir araya getirdik" diyen Bakan Uraloğlu, heyette yer alanların bir kısmının yarın da Bağdat'ta görüşmelere devam edeceğini kaydetti.

Uraloğlu, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile de yaptığı görüşmesine değinerek, "Irak'ta gerçekten bu işin bir an önce yapılması gerektiği yönündeki iradeyi yakından görme imkanına sahip olduk. Biz de aynı iradeye sahibiz. Bu, öncelikle iki ülkenin sonrasında da Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gibi dört ülkenin birincil derecede bu işe sahip çıkmasıyla başlamış olan bir süreç. Civar ülkelerden de bir katılım ve destek talebi olursa ona da kapılarımızın açık olduğunu değerlendirdik. Türkiye'de yapmamız gereken işler var, bir taraftan da onları yapıyoruz" şeklinde konuştu.

 "Tamamı 2028 yılında bitebilir diye öngörüyoruz"
Kalkınma Yolu Projesi kapsamında Irak topraklarında bin 200 kilometre uzunluğunda yapılması gereken işler olduğunu ifade eden Uraloğlu, Türkiye sınırlarındaki bölümün ise bin 600 - bin 700 kilometre civarında olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Biz, aslında yapacağımız gereken işlerin birçoğunu yapmış durumdayız. Burada o heyecanı görmüş olmak bu işin olabilirliğiyle ilgili kanaatimizi güçlendirmiştir. Yapılması gereken işler noktasında hızlıca hareket etmek gerekir. Çünkü alternatif güzergahlar da ortaya konuldu. Burada daha üst seviyede bir yaklaşım var aynı şekilde biz de destekliyoruz. İnşallah kısa zamanda çalışmalarına başlayacağız. Burada Fav Limanı'nın birinci fazının 2025 yılında hayata geçirileceğini öğrendim. Ama demir yolu peyder pey hayata geçececektir ama projenin tamamı 2028 yılında bitebilir diye öngörüyoruz."

Bağdat'taki temaslarında Iraklı mevkidaşı Sadavi ve Başbakan Sudani ile görüşen Bakan Uraloğlu, daha sonra Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliğindeki şehitler anıtını ziyaret ederek, anı defterini imzaladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na temaslarında Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney de eşlik etti.

Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • M
    Murat
    217 gün önce

    Irak yapsa ne olacak, daha Konya-Adana arası öyle duruyor. Bu hattın halbuki 2023'te açılacağı söylenmişti. Karaman-Ulukışla arası öyle duruyor, kaplumbağa hızıyla gidiyor. Böyle giderse Karaman-Ulukışla arası 2035 yılını çok rahat bulur. Ardından Ulukışla Yenice arası var ki, daha inşaatına bile başlanmadı. 2035'de de buraya başlarlarsa 2050 yılında biter ve Konya-Adana arası açılır. İşte ozaman akla ırak tekar geliyor. 2028 yılına Irak, Fav limanından Türk sınırına kadar yapsa ne olur, yapmasa ne olur! Zira sen daha bu ırak sınırına kadar olan mesafeyi ancak 2050 yılında biticeğin görülüyor. Irakı bırak, önce sen Konya-Habur arasını bitir, 2050'ye bırakma, 2035'e bitirmeye çalış! Bunun için öncelikle Karaman-Ulukışla arasını hızlandır, böyle yerinde saydırma, ardından hemen Ulukışla-Yenice arası hattın inşaatına başla ki, 2028'den vazgeçtik hiç olmazsa 2035 yılına bitirebilesin.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English