Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Ahmet Davutoğlu, yerel seçimlere Gelecek Partisi logosu ve ismiyle gireceklerini bildirdi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere, ileride söz konusu olabilecek ittifaklar mahfuz tutulmak şartıyla Türkiye'nin bütün belde, ilçe ve illerinde kendi logo ve isimleriyle gireceklerini bildirdi.

Ahmet Davutoğlu, yerel seçimlere Gelecek Partisi logosu ve ismiyle gireceklerini bildirdi
Partisinin Çayırova Belediyesi Kültür Salonu'nda düzenlenen 1. Olağan İlçe Kongresi'ne katılan Davutoğlu, hükümetin ekonomik politikalarını eleştirdi.

Yerel seçimlerle ilgili aldıkları karara değinen Davutoğlu, "Her siyasi partinin, siyasi hareketin aşaması var. Bizim için de siyaset bugün başlıyor. Burada başlıyor ve Türkiye'nin her yerinde yayınlanacak. Yerel seçimlerle ilgili partimizin başkanlık kurulunda yerel seçimlerle ilgili önemli karar aldık. Genel Sekreterimiz bütün teşkilatlarımıza bunu duyurdu. İleride söz konusu olabilecek ittifaklar mahfuz tutulmak şartıyla Türkiye'nin bütün belde, ilçe ve illerinde Gelecek Partisi logosu ve ismiyle seçimlere gireceğiz." diye konuştu.

Davutoğlu, belde belde, ilçe ilçe ve il il analizler yaptırdıklarını belirterek, "Şimdiden 100'e yakın, adaylar ve isimler konusunda aldığımız talepler var. Her il ve ilçede değerlendirme yapacağız. Bazı yerlerde eğer şu veya bu partiyle birlikte olmamız seçimi kazanmamızı sağlayacaksa bundan da çekinmeyeceğiz. Ama Türkiye genelinde ilkesel olarak kendi logomuz ve ismimizle gireceğiz." dedi.

Yerel seçimler öncesinde Saadet Partisi ile görüşmelerden başlayarak Türkiye'de her alanda ön yargısız şekilde siyasi değişimi başlatmak üzere harekete geçeceklerini aktaran Davutoğlu, "Yerel seçimlerde aday isimleri, parti isimleri kadar önemlidir. En iyi adayların en iyi şekilde seçime girmesi için bütün teşkilatlarımıza şimdiden çalışmalara başlama tavsiyesinde bulunuyorum. Sadece başkanlar değil, il genel meclis üyeliklerine de aktif olarak katılacağız." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, kendileriyle işbirliği yapmak isteyen partilere kapılarının açık olduğunu sözlerine ekledi.

"Millet İttifakı kurmuşuz, HDP'yi de inkar etmemek lazım"
Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Demir de Davutoğlu'nun, "En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti" sözlerine tepki gösteren CHP'lilere eleştiride bulundu.
"Yüzde 48'i kiminle aldınız?" diyen Demir, şunları kaydetti:
"Evet biz Cumhuriyet Halk Partisi listelerinden aday olduk, hepsine minnettarız. Başta kendimi koyarak söylüyorum. Günlerdir laf anlatmaya çalışıyorum. Siz başka siyasi partisiniz, biz başka siyasi partiyiz. Kazansaydık seçimi, milletvekili muhabbeti konuşulmayacaktı. Kaybettik, şimdi 'Siz bize oy vermediniz?' diyorlar. Nereden biliyorsunuz size oy vermediğimizi? Ben ve çevremde kim varsa oy verdi. Şimdi seçim bitmiş, kendi tarafıma laf anlatmaktan yoruldum. O nedenle herkes elini vicdanına koyacak, herkes vicdanlı olacak."

Millet İttifakı'na desteği için HDP'ye teşekkür eden Demir, "El birliğiyle Millet İttifakı kurmuşuz burada, HDP'yi de inkar etmemek lazım. HDP'li arkadaşlara da buradan teşekkür ediyorum. Çünkü onlar da sahiplendiler, oy verdiler ve destek oldular." dedi.

Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 3
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (3)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • AS
    Aklı Selim
    257 gün önce

    Bu açıklamayı neden yaptı? Arka palanında ne var? Amaç Kılıçdaroğlu ile pazarlık yapıp birkaç ilçe başkanlıkları koparabilmek. Seçime girme ihtimali %1 görüyorum. Nedeni millette bir karşılıklarının olmadığının tescil edilmesini sağlayacağından seçime girmeyerek, bu şekilde atıp tutmaya devam edecekler. Kılıçdaroğlu birkaç ilçe başkanlığı verir mi bilmem, ama verse de vermese de nihayetinde Gelecek Partisi kendi sıfır oyunun ortaya çıkmaması için CHP'yi destekleme kararı alacaktır. Belki şu şekilde de olabilir. Davutoğlu Konya'yı ister, Kılıçdaroğlu nasıl olsa Konya'yı kazanamayacağını bildiğinden, aday çıkarmaz, İP de aday çıkarmaz, bu şekilde destek verirler. Davutoğlu da bunun karşılığı diğer illerde İP-CHP anlaşmasına göre onları destekler. Sonra Davutoğlu derki seçime girmedik sadece Konya'da girdik ve %20 oy aldık diye şov yapar, bunu ilerde genel seçimlerde elini güçlendirmek için kullanmak isteyebilir. Yani Konya'daki %0.1 oyunu %20 diye sunabilir.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • I
    Ibrahim
    258 gün önce

    Cesaret edip girebilirse herkesin merak ettiği boylarının ölçüsünü görürüz ama buna cesaret edemezler

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • U
    Uzman
    258 gün önce

    Harika! %0.1 oy alır. Teşkilatlarından başka veren olur mu bilmiyorum. Belki Taşkent'ten e Hadim'den veren olabilir. Gelecek Partisi neden karşılık bulamadı? Eşcinselliği meşrulaştıran ve ailenin temeline dinamit koyan istanbul Sözleşmesi ve onun uygulama kanunu 6284'ü savunduğu için, bu sözleşmeyi imzalayıp Türkiye'nin başına bela ettiği için millette karşılık bulamadı. İmzaladığı Sözleşmeden dolayı Millette karşılık bulamayan Gelecek Partisi ne acı ki, Bu sözleşmenin kaldırılması için yoğun mücadele veren Konya Eski Milletvekili Abdülkadir Karaduman ve yine bu sözleşmenin kaldırılması için yoğun mücadele veren Oğuzhan Asiltürk'ün partisi olan Saadet Partisi'ne tabiri caizse sığınmak zorunda kaldı ve ittifak yapıp Mecliste Grup Kurdu. Saadet ile Gelecek Mıknatısın iki zıt kut budur. İstanbul Sözleşmesi Türk Milletinin kırmızı çizgisidir. Kadın hakları kılıfıyla kimse aileninin dağıtılması için çalışan bu sözleşmeyi savunamaz. Savunuyorsa bilmiyor demektir veya başka bir sebep vardır.

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English