Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

8. Anadolu Medya Ödülleri Başlıyor

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından her yıl düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllerin taktim edildiği “Anadolu Medya Ödülleri” ödül töreni başvuruları başladı.

8. Anadolu Medya Ödülleri Başlıyor
Geleneksel olarak her yıl düzenlenen  “Anadolu Medya Ödülleri’nin”  bu yıl sekizincisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile gerçekleşecek.
 
Ödül törenine başvuran Anadolu medyasına katkı veren, toplumsal konularda, milli, manevi değerlere hassasiyeti ve yerel medyaya örnek teşkil den yayın politikalarından dolayı medya kuruluşları, gazeteciler ve yazarlar ödüllendirilecek.
Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından yapılan açıklamada, "Geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilen ve Anadolu medyasının vitrin programlarından birisi olan “ANADOLU MEDYA ÖDÜLLERİ” programının bu yıl 8’incisi yapılacaktır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da teşrifleri ile gerçekleştirilen medya ödülleri alanında başarılı yerel medya kuruluşlarımız ve başarı hikayesi oluşturan meslektaşlarımıza verilmektedir. Aynı zamanda Anadolu medyasına katkı veren, toplumsal konularda, milli, manevi değerlere hassasiyetleri, yerel medyaya örnek teşkil eden yayın politikalarından dolayı, yaptıkları programlar ve yazdıkları yazılarla sevilen takip edilen ulusal medya kuruluşları, gazeteci ve yazarlar da ödüllendirilmektedir."  ifadesine yer verildi.
KONTV SPİKERİ CEREN UYSAL ÖDÜL ALMIŞTI
Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen 7.Anadolu Medya Ödüllerinde Yetenekler Kategorisinde sunumu, yayın hakimiyeti ve Türkçe’yi düzgün kullanması nedeniyle KONTV Spiker Ceren Uysal ödüle laik görüldü. Uysal, ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan almıştı.
8.ANADOLU MEDYA ÖDÜLLERİ ÖDÜL KATEGORİLERİ VE BAŞVURU ŞARTLARI
 
YEREL MEDYASI
Türkiye’de yerel olarak faaliyet gösteren, Radyo, Televizyon, Gazete, İnternet Gazetesi ve Dergi gibi faaliyet gösteren kuruluşlar değerlendirmeye alınacak olup, başvuru yapan kuruluşların kısa yayıncılık hikayesi, görsel, fotoğraf, gazete ya da 2-3 dk. Video ile başvurabilecekler.

YILIN ENLERİ:
 
YEREL TELEVİZYON VE GAZETE
Yerel ve bölgesel olarak yayıncılık yapan, basın yayın ilkelerine bağlı, kurumsal yapısı ile bölgesinde aktif olarak yayınlarına devam eden ve sürekli gelişen büyüyen yapısı ile dikkat çeken kuruluşların, örnek yayın kayıtları ve kısa kurumsal hikayeleri ile başvuru yapabilecekler.
 
YEREL RADYOSU
Yerel ve bölgesel olarak yayıncılık yapan, basın yayın ilkelerine bağlı, kurumsal yapısı ile bölgesinde aktif olarak yayınlarına devam eden ve sürekli gelişen büyüyen yapısı ile dikkat çeken kuruluşların, örnek radyo kayıtları ve kısa kurumsal hikayeleri ile başvuru yapabilecekler.
 
YEREL İNTERNET HABER SİTESİ
Yerel ve bölgesel olarak yayıncılık yapan, basın yayın ilkelerine bağlı, kurumsal yapısı ile bölgesinde aktif olarak yayınlarına devam eden ve sürekli gelişen büyüyen yapısı ile dikkat çeken kuruluşların, örnek site kayıtları ve kısa kurumsal hikayeleri ile başvuru yapabilecektir.
 
YEREL PROGRAMI
Yerel yayıncılık yapan medya kuruluşlarının istikrarlı, toplumsal karşılığı olan ve sosyal içerik, kültür sanat, Tarih, turizm gibi formatları barındıran programlar değerlendirilmeye alınacaktır. Kısa program kaydı, program künyesi ile başvuru yapılacaktır. 
 
YEREL MUHABİRİ VE KAMERAMANI
Yerel yayıncılık yapan medya kuruluşlarımızda istikrarlı ve yerelde toplumsal konuları ele alan haberleri ile dikkat çeken muhabirler değerlendirilmeye alınacaktır. Kısa örnek haber içerikleri ile başvuru yapılacaktır. (Fotoğraf ya da video)

YEREL SUNUCUSU
Yerel yayıncılık yapan medya kuruluşlarının istikrarlı ve Türkçeyi kullanımı, sunumu ve diksiyonu ile dikkat çeken sunucu veya spikerler değerlendirilmeye alınacaktır. Kısa örnek sunum, anonsları ile başvuru yapılacaktır. (Fotoğraf ya da video)
 
YEREL GAZETECİSİ
Yerel yayıncılık yapan basın kuruluşlarının yaptığı haberler ve yazıları ile dikkat çeken gazeteciler değerlendirilmeye alınacaktır. Kısa örnek haber, yazıları ile başvuru yapılacaktır. (Fotoğraf ya da video)
 
ULUSAL MEDYA 
 
TELEVİZYON KANALI VE GAZETESİ
Ulusal yayıncılıkta İnsan hakları ve toplumsal değerlere saygılı, doğru, tarafsız, güvenilir yayıncılık ilkeleri ile toplumun tüm kesimlerine hitap eden, kişisel verilerin gizliliğine riayet eden, Şiddete, teröre, ayrımcılığa ve nefret söylemlerine yer vermeyen, demokrasiye katkı ve kamu yararı yayıncılığı benimseyen kuruluşlara verilecektir. 
 
TELEVİZYON PROGRAMI
Medya kuruluşlarına toplumu bilgilendiren, farkındalık oluşturan, kamu yararına toplumsal konuları önceleyen programlar değerlendirmeye alınarak ödül verilecektir. 
 
ANKARA TEMSİLCİSİ
Medya sektöründe deneyimli meslek hayatı ve yaptığı çalışmalarla basın camiasının övgüsünü alan, yerel medyaya katkı veren, meslek ilkelerine bağlı gazetecilere verilecektir. 
 
GAZETECİSİ
Yazdığı yazılarla toplumsal konuları gündemde tutan, toplum değerlerini yazılarında ve yorumlarında savunan, her türlü gelişmeyi mesleki ilkeler doğrultusunda çekinmeden yazan, tarafsız, doğru, güvenilir habercilik anlayışı ile mesleğini sürdüren gazetecilere verilecektir.

Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 6
  • 1
  • 0
  • 6
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • H
    Halil
    274 gün önce

    Habercilik yaparak, hangi düşüncede olursa olsun, tarafsız, bir yerden para almadan medyacılık işini yapan var mı?

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English