Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

60 şehir 500 eser yarıştı: Toplamda 12 çeyrek ödül verildi!

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) tarafından Selçuklu Belediyesi’nin katkılarıyla organize edilen, Türkiye Geneli İmam Hatip Liseleri Arası 11. Geleneksel Hikâye Yarışması’nın ödül töreni gerçekleştirildi.

60 şehir 500 eser yarıştı: Toplamda 12 çeyrek ödül verildi!
Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, önceki dönem milletvekili Ahmet Sorgun, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kahraman, Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Zengin, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Şimşek, TİMAV Genel Başkanı Dr. Sami Bayrakcı, TİMAV yönetim kurulu üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Türkiye Yüzyılı’nın Mimarı Olacak Nesil
Selamlama konuşması için kürsüye gelen TİMAV Genel Başkanı Dr. Sami Bayrakcı; Geleneksel Hikâye Yarışması’na olan desteklerinden dolayı Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya teşekkür ederek başladığı konuşmasında değerli protokole, yarışmaya teveccüh gösteren kıymetli öğretmen ve öğrencilere, yarışmanın bugünlere gelmesinde katkısı bulunan herkese şükranlarını sundu.

Bayrakcı, bu yıl 60 ilden 500’e yakın öğrenci tarafından yazılan “Serbest” temalı hikâyelerin titizlikle değerlendirildiği; dereceye giren 8 öğrencinin ödüle hak kazandığı, hikâyelerden ilk 25’ininse kitaplaştırıldığı bilgisini veren Bayrakcı, şu ifadelerde bulundu:

“Allah’a hamd makamındayız… 1994’te kurulan ve 30. senesini idrak edeceğimiz vakfımızın bünyesinde, ümmete hizmet etme şerefini bizlere ihsan eden Rabb’imize sonsuz şükürler olsun. Bu sene 11.si gerçekleştirilen Geleneksel Hikâye Yarışması’nın ödül töreni münasebetiyle toplanmış olduğumuz bu önemli günde, altı farklı ilden katılım gösteren misafirlerimizi ağırlamanın onurunu yaşamaktayız.”

Son yirmi yıl içerisinde atılan mühim adımların önemine dikkat çeken Bayrakcı, Türkiye Yüzyılı’nı inşa edecek gençlerin İmam Hatip sıralarında yetişeceği ümidi içerisinde olduklarını belirterek öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:

“Kardeşlerim! Soluduğunuz İmam Hatip havasının kıymetini bilin; hayatınızı, bu sıralardan edindiğiniz ilham ve ruhla Allah rızası doğrultusunda şekillendirin. İmam Hatipli olmanın şuuruyla, sadırlara satır satır hikmet işleyin. Bu kutlu yolda her daim destekçiniz olduğumuzu hatırınızdan hiç çıkarmayın, kıymetli dualarınızda bizlere de yer verin…”

Sanat ve kültürle yoğrulmuş bir nesil yetiştirme ülküsüyle çıktıkları yolda faaliyetlerine duraksamadan devam edeceklerini; işbu hikâyelerin kısa filmlerini çekmeyi ve ayrıca münazara yarışmaları tertip etmeyi istediklerini de ifade eden Bayrakcı, İmam Hatip camiasının muhlis bir hâdimi olma niyâzıyla konuşmasını sonlandırdı.

Bayrakcı’nın ardından kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Zengin, edebiyata gönül veren gençlerin keşfedilmesi ve desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Gümbür Gümbür Gelen Bir Nesil
Zengin’in ardından kürsüye gelen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı; Geleneksel Hikâye Yarışması’nın, tüm Türkiye’nin teveccüh gösterdiği bir marka haline geldiğini, bu alanda büyük bir açığı doldurduğunu ifade ettikten sonra şunları söyledi:

“Tüm gençlerimizle gurur duyuyoruz. Her gün yeni bir başarınız kulağımıza geliyor, göğsümüzü kabartıyorsunuz. Daha dün YKS ve LGS sınavlarında üstün akademik başarılara imza atan İmam Hatipli öğrencilerimizin yanındaydık, bugün de edebiyattaki maharetimizin kutlandığı bir ödül törenine şahitlik ediyoruz. Tabiri caizse gümbür gümbür geliyoruz!.. Özellikle Konya’mızda örnek işler yapılmakta; tüm İmam Hatip okullarımız, proje okulu gibi canla başla çalışıyor, güzel başarılar elde ediyor. Durmadan yola devam edeceğiz inşallah. Türkiye Yüzyılı’nı; düşünen, üreten, sanatla hemhal olan İmam Hatip gençliğiyle birlikte inşa edeceğiz. Bu itibarla eğitim sahasında canla başla çalışan İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize, elini her daim taşın altına koyan TİMAV’a üstün hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum.”

İmam Hatipli Bir Liderin Öncülüğünde
Pekyatırmacı’nın ardından kürsüye gelen Konya Milletvekili Hakan Özer; kendisinin de İmam Hatip ailesinin bir üyesi olduğunu, camiamızın dünden bugüne kat ettiği yolun büyüklüğünü bizzat müşahede ettiğini belirttikten sonra şu ifadelerde bulundu:

“Tarih bilinci olan, inanç ve değerlerine sahip çıkan, aynı zamanda ilmin hiçbir sahasından geri kalmayan bir gençliğe hitap etmenin bahtiyarlığı içerisindeyim. İmam Hatipliler olarak dünden bugüne adım adım ilerlememizden bazı kesimler maalesef rahatsız oldu, önümüze nice engeller çıkarıldı. Zira geçmişine sahip çıkan bir milletin geleceğe de yön vereceğini pekâlâ bilmekteydiler. Bir cilve-i ilâhi olsa gerek ki o çekindikleri insan kitleleri, aradan fazla bir zaman geçmeden en kuvvetli ve kudretli bir şekilde bu ülkenin başına gelmesini bildi. Bu noktada yapmamız gereken, bu ivmeyi her daim muhafaza etmek suretiyle kendi bölgesinde hâkim bir devlet olmayı başaran Türkiye’mizi, dünya çapında da bir otorite haline getirmeye azmetmektir. Bunun için her alanda olduğu gibi edebiyatta da demir leblebi olmalı, TİMAV bünyesinde tertip edilen bu gibi kıymetli çalışmaların daimî destekçileri olmalıyız…”

Ödüller Sahiplerini Buldu
Birinciye 5 çeyrek alın, ikinciye 4 çeyrek altın, üçüncüye 3 çeyrek altın ödül verilen yarışmada, mansiyon kazanan öğrenciler ise birer çeyrek altın ile ödüllendirildi. Türkiye genelindeki 60 farklı ilden 500’e yakın hikayeyle katılımın gerçekleştiği yarışmada dereceye girenlere ödülleri, protokol üyelerince takdim edildi.

Üç Kuş
Ödül töreninin ardından sahne alan camiamızın kıymetli büyüklerinden Prof. Dr. Nurullah Genç; İmam Hatip neslinin, ülkemizi en yüce medeniyet ülkesi haline getireceğinin umudu içerisinde olduklarını belirttikten sonra, “Üç Kuş” metaforuyla Doğu ve Batı medeniyetleri arasındaki farkları mukayeseli olarak izah etti ve gençlere şu ifadelerle seslendi:

“Medeniyet tasavvurumuzu acilen gözden geçirmemiz icap etmekte. Medeniyetler ikiye ayrılmaktadır: Âdem (a.s.)’den Efendimiz (s.a.v.)’e değin uzanan “toprak medeniyeti” ve İblis’ten günümüze kadar sürüp gelen “ateş medeniyeti”. Üstünlüğün Allah’tan geldiğini ve yalnızca takvaya bağlı olduğunu ikrar edenler ile fazileti kendinden bilip kibre dalanların arasındaki amansız mücadeleden bahsediyorum.İmam Hatipli gençler olarak sizin omuzlarınızdaki yük fazladır, vazifeniz ağırdır. Zira eşyada nimet ve külfet dengesi bakidir, büyük nimetlerin imtihanı da büyük olur. Sizler zifiri karanlıkta yol alan, fakat elinde kandil bulunan bir rehber mesâbesindesiniz. Evvela kendi önünüzü, ardından tüm insanlığın yolunu aydınlatacaksınız!..”

Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English