Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

24 ülkeden 92 öğrenci katıldı: Konyalı 15 yaşındaki İbrahim gururlandırdı

Gürcistan'da 24 ülkeden 92 öğrencinin katıldığı 7. Avrupa Genç Bilgisayar Olimpiyatı'nda gümüş madalya kazanan lise öğrencisi İbrahim Hanif Çeker, yeni başarılar kazanıp Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istiyor. Konya Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci sınıf öğrencisi Çeker: "Hedefim üst yaş grubunda düzenlenen takım seçme sınavını kazanarak, uluslararası alanda düzenlenen bilgisayar olimpiyatlarına gitmek, orada yine ülkeme madalya kazandırmak" dedi.

24 ülkeden 92 öğrenci katıldı: Konyalı 15 yaşındaki İbrahim gururlandırdı
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca (BİDEB) yürütülen Bilim Olimpiyatları Programı kapsamında Türkiye'yi uluslararası alanda temsil eden 15 yaşındaki Çeker, Gürcistan'da 8-14 Eylül'de gerçekleştirilen olimpiyatta gümüş madalya almaya hak kazandı.
4 kişi arasına girmeyi başardı
Konya Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci sınıf öğrencisi İbrahim Hanif Çeker,  öğretmenlerinin yönlendirmesiyle yazılım alanındaki ilgisini fark ettiğini söyledi.
Türkiye genelinde ortaokullar arası yapılan bilgisayar yarışmasında altın madalya aldığını aktaran Çeker, sonrasında yapılan takım seçme sınavında 4 kişi arasına girmeyi başardığını dile getirdi.
"Ülkeme hizmet etmek benim için çok önemli"
Bu şekilde 7. Avrupa Genç Bilgisayar Olimpiyatı'nda Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandığını anlatan Çeker, "Özellikle başarılı olma duygusu beni motive eden en önemli unsur oldu. Ülkeme hizmet etmek benim için çok önemli. Derece yaptığım için çok mutluyum. Hedefim üst yaş grubunda düzenlenen takım seçme sınavını kazanarak, uluslararası alanda düzenlenen bilgisayar olimpiyatlarına gitmek, orada yine ülkeme madalya kazandırmak." diye konuştu.
"Türkiye'mizi çok iyi temsil etti, bizi gururlandırdı"
Okulun teknoloji eğitiminden sorumlu öğretmeni Muzaffer Çağlayan, öğrencisinin ortaokul yıllarından itibaren yazılım alanına ilgi duyduğunu kaydetti.
Küçük yaşlarda aldığı eğitimlerin üstüne yapılan yeni çalışmalarla öğrencilerinin seviyesini yükselttiklerini vurgulayan Çağlayan, şöyle konuştu: "Yarışmada Türkiye'mizi çok iyi temsil etti, bizi gururlandırdı. Ulusal ve uluslararası alanlarda daha güzel çalışmalar yapacağına inanıyorum. Okulumuzda İbrahim Hanif gibi yazılım alanında iyi öğrencilerimiz var. Amacımız lise eğitiminde öğrencilerimizin yazılım teknolojileri konusunda kendilerini geliştirirken, bu alanda uzman olmaları. Ülkemizin milli teknoloji hamlesine destek olmak amacıyla ders dışı faaliyetlerimizde öğrencilerimizin yazılım teknolojileri, elektronik programlama, mekanik tasarım gibi alanlarda kendilerini geliştireceği projeler yaparak katkı sunuyoruz. Atölyelerimizde öğrencilerimiz diğer yarışmalara da hazırlanıyor. Düşündükleri projeleri burada geliştiriyorlar."
Çağlayan, üreten, geliştiren ve ortaya bir ürün koyan öğrenciler ve bir nesil yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 9
  • 3
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • T
    Tarık
    182 gün önce

    Bu yarışmada 8 altın, 15 gümüş, 30 bronz madalya var. 1. Bulgaristanlı Andrey Stefanov 452.81 puanla altın madalya alırken, 17. İbrahim Hanif Çeker 238.28 puanla gümüş madalya aldı. 34. Kerem Bozkaya ve 47. Mehmet Kaan Avcı da bronz madalya aldı.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English