Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Doğalgaz desteği yardımı başvuruları e-Devlet'te başladı. Tıkla başvurunu yap!

Havaların soğumaya başlamasıyla beraber doğalgaz yardımı müjdesi Bakan Yanık’tan geldi. Yüksek gelen faturalara destek için 450 TL ile 1150 TL arasında doğalgaz desteği verileceği açıklandı.

Doğalgaz desteği yardımı başvuruları e-Devlet’te başladı. Tıkla başvurunu yap!
Artan gider maliyetlerinden etkilenen binlerce vatandaşa destek kapsamında yardım yapılacağı ifade edildi. Kış ayları başlamadan yapılan doğalgaz tüketim desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar için başvuru ekranının 5 Eylül tarihinden itibaren açıldığı ifade edildi. Başvurusu kabul edilen vatandaşların destek ödemelerini ise PTT şubelerinden alabileceği de eklendi.

İhtiyaç Sahibi Pek Çok Aile Bulunuyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Sosyal Yardım Hizmet Ekranı üzerinden yapılacak olan başvurularla binlerce ihtiyaç sahibi aileye bir nebze olsun rahatlık sağlanması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimatlarla yürürlüğe girmesi beklenen doğalgaz faturası desteğinde en alt ödeme tutarının 450 TL olduğu da eklendi. Üst limitin ise 1.150 TL olarak açıklandığı destek paketinin kapsamında yardıma muhtaç aileler ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarda yararlanabilecektir.

Hane gelirinin hesaplanmasına göre hakkaniyetli bir şekilde verilmesinde ayrıca bir önem gösterilen doğalgaz faturası desteğinde binlerce dar gelirli vatandaşın yararlanması bekleniyor. E-devlet üzerinden yapılabilen başvuruların neticesinde desteğe hak kazananlar faturalarıyla beraber PTT şubelerinden destek ödemelerini talep edecektir. Geçen kış aylarından bu yana yapılan doğalgaz faturası desteğinin bu sene içinde hızlı bir şekilde işleme alınacağı Cumhurbaşkanı tarafından ifade edilmişti.

PTT Şubelerinden Alınıyor

5 Eylül tarihinden itibaren sisteme dahil olmak isteyen vatandaşlardan başvuruların alınacağı bilgisi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanmıştı. Doğalgaz tüketimi için yapılacak olan fatura desteğine binlerce ihtiyaç sahibi ailenin başvurması bekleniyor. Ayrıca evinde kronik hastası bulunan ve makineye bağımlı vatandaşlarında yararlanabileceği ifade edilen desteğin PTT şubelerinden alınabileceği de eklendi. Ek olarak ön ödemeli doğalgaz sayacı kullanan vatandaşların ise destek ödemelerinin kartlarına yatırılacağı da eklendi.

Doğalgaz faturası desteği kapsamında ödenecek olan ücret tutarlarının 450 TL ile 1.150 TL olduğu ifade edildi. Dar gelirli ve geçimini zor sağlayan ailelerin rağbet gösterdiği doğalgaz faturası ödeme desteğiyle bir nebze olsun ferahlamanın geleceği öngörülüyor. Ekonomik koşulların zorladığı binlerce vatandaşın destek paketlerine olan ilgisinin geçen senelerde de fazlaca olduğu biliniyor. Doğalgaz faturası ödeme desteği için ihtiyaç sahiplerinin bir an önce başvuru yapmalarının önemine dikkat çekildi. 
 

Başvurular e-Devlet üzerinden yapılyor


Bakan Yanık, Doğal Gaz Tüketim Destek Programı kapsamında başvuruların e-Devlet üzerinden sürdüğünü ifade ederek, "Desteğimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, sistem üzerinden Bakanlığımızca sunulan 'Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti' ekranından gerekli bilgileri doldurarak başvuru yapabilecek. Bu kapsamda hali hazırda doğal gaz arzı sağlanan yerleşim yerlerinde ikamet eden ve hanesinde mesken türü doğal gaz aboneliği bulunan vatandaşlarımıza bu desteğimizi sunacağız" dedi. Kiracılar da destekten yararlanabilecek.

Başvuru için tıklayınız


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 2
  • 2
  • 0
  • 4
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English