Son Dakika Haberler

Yaşar Güler Kimdir?

Yaşar Güler Kimdir?

​Yaşar Güler Kimdir?

Yaşar Güler kimdir? Hulusi Akar görevini kime teslim etti? Milli Savunma açısından önemli bir yere sahip olan bakanlıkta koltuk değişikliği gerçekleşti. Yapılan değişikliğin ardından Yaşar Güler kimdir merak ediliyor. İşte Güler’in hayatı…
Genelkurmay Başkanı kim sorularına yanıt veren Yaşar Güler açısından görev değişikliği söz konusu oldu. Gerçekleşen değişiklikle birlikte alan değil mevki değişikliği yapıldı. Yaşar Güler Milli Savunma Bakanı olarak 4 Haziran 2023 tarihinde koltuğu devir aldı.
Yaşar Güler kim koltuk devrinin ardından merak ediliyor. Güler’in özel hayatı ve askeri hayatı hakkında sorular yöneltiliyor. Henüz yeni bakan Yaşar Güler hakkında bilgi sahibi değilseniz hemen haberimize göz atabilirsiniz. Böylece bakanın hayatını, eğitimini ve kariyerini öğrenebilirsiniz.

Yaşar Güler Aslen Nereli?

Yaşar Güler Paşa kimdir ve nerelidir merak edenler için açıklayalım. Güler 18 Eylül 1954 yılında dünyaya gelmiştir. Hayata Ardahan ilimizde başlayan Güler’in kökeni Ardahan’a dayanmamaktadır. Sadece doğduğu yer Ardahan olarak bilinmektedir.

Yaşar Güler Kürt Mü?

Yaşar Güler nereli diyenler için Ardahan doğumlu Bayburt kökenli askeri geçmişi bulunan yeni bakandır, diyebiliriz. Yaşar Güler Bayburt kökenli olduğu için Doğu Karadenizli olduğunu söyleyebiliriz. Bayburt’ta Kürt nüfus oldukça fazladır. Ancak Bayburt Kürtleri genellikle Erzurum’dan Bayburt’a gelmektedir. Bu nedenle yeni bakanın Kürt ya da Türk olduğu bilinememektedir.

Yaşar Güler Evli Mi?

Yaşar Güler’in babası kimdir, eşi kimdir fazlasıyla merak edilmektedir. Güler’in babası Bayburtlu Fikret Güler’dir. Yaşar Güler’in eşinin adı Demet Güler’dir. Çiftin bir çocuğu vardır. Çocuklarından 2 toruna sahiplerdir. Güler’in eşi Demet Hanım’ın İngilizcesi oldukça iyidir.

Yaşar Güler Eğitimi

Yaşar Güler Ardahan’ın hangi köyünden bilinmese de Ardahan’dan tüm yurda adını duyurduğu herkes tarafından biliniyor. Yeni bakanın eğitimi hakkında bilgi almak isterseniz eğitim kronolojisi şu şekildedir:
  • Güler lise hayatıyla birlikte askerlik mesleğinin içerisinde yer almıştır. Kuleli Askeri Lisesi’nde eğitim gören yeni bakan bu liseden 1971 yılında mezun oldu.
  • Daha sonra Kara Harp Okulu’na gitti. Harp Okulunda aldığı eğitim sonucunda muhabere teğmen rütbesine erişti ve 1974 yılında mezuniyetini gerçekleştirdi.
  • Muhabere Okulu ve Eğitim Merkezi’ne giden yeni bakan 1975 yılında ise buradaki mezuniyetini aldı.
  • Kara Harp Akademisi’ne girerek eğitimini tamamlamasıyla subay rütbesini elde etti. Yaşar Güler subay olduğunda takvimler 1986 yılını gösteriyordu.

Yaşar Güler Kariyeri

Yaşar Güler 15 Temmuz gecesiyle fazlaca tanınan isim haline geldi. Darbe girişiminin yapıldığı gece derdest edilmesiyle bilinen Güler kariyerinde pek çok farklı duruma imza atmıştır.
  • Kariyerine takım ve bölüm komutanlığı yaparak başlayan yeni bakan komutanlığını 1984’e kadar devam ettirmiştir.
  • Karargahlarda şube müdürlüğü yaparak askeriyede önemli bir değere sahip olmaya başlamıştır.
  • Bir dönem eski bakan Hulusi Akar’ın yardımcılığını üstlenerek başbakanlık bünyesinde çalışmaya başlamıştır.
  • Tuğgeneral rütbesini 2001 yılında alarak kademesini arttıran Yaşar Güler, 2005 yılında ise tümgeneral oldu.
  • 2009 yılı ile birlikte Korgenerallik rütbesine erişti. Asıl patlamasını ise 2013 yılı ile birlikte yaşadı. Çünkü artık orgeneral olmuştu. Orgeneral rütbesiyle birlikte devlet içerisinde yer almaya başladı.
  • 2013 yılında Genelkurmay 2. Başkanı konumuna getirildi. Başkanlık görevini 2016 yılına kadar devam ettirdi.
  • Yaşar Güler görevinin yükselmesiyle birlikte kariyerinde önemli atılımlar yapmaya başladı. 2016 yılında Jandarma Genel Komutanı oldu. Komutanlıkta 1 sene süreyle görev yaparak 2017 yılında görevinden kendi isteğiyle ayrıldı.
  • 2017 yılı ile birlikte Türk Kara Kuvvetleri Komutanı oldu. 2018 yılında yerini Ümit Dündar’a teslim etti.
  • 2018 ile 2023 yılları arasında Hulusi Akar’dan aldığı görev sonucunda Genelkurmay Başkanı oldu. 30. Genelkurmay Başkanı olarak büyük başarılara imza atan Yaşar Güler’in yeni kabinede yer alıp almayacağı merak ediliyordu.

Yeni Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler

Yeni Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler oldu. Hulusi Akar’ın 2023 yılına kadar bulunduğu koltukta artık Yaşar Güler oturacak. Böylece Hulusi Akar görevini Yaşar Güler’e teslim etmiş oldu. Eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabine listesinin sonucunda devir teslim törenine katılan bakanlar arasında yer aldı.
Yaşar Güler artık bakan olarak görevini icra etmektedir. Sahip olduğu askeri deneyimle birlikte Türkiye Cumhuriyeti için yapacakları merak ediliyor.
 
Türkçe العربية English