Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Üniversiteli Berk, denize düşen 2 liseliyi kurtarmak için canını hiçe saymış

Trabzon'da, limanda cep telefonuyla görüntü çekerken fırtına kaynaklı dalgaların sürüklediği denizde kaybolan lise öğrencileri Uğurcan Korkmaz (16) ve Emir Berke Aşık'ı (16) kurtarmak için bölgede bulunan üniversite öğrencisi Berk Büyükakca'nın (21) denize atladığı ortaya çıktı. Büyükakca, "Dalga vurunca aniden denize düştüler. Yardım etmek için koştum, denize atladım. Şiddetli akıntı vardı, kendilerine ulaşamadım. Güçlükle kıyaya çıkabildim" dedi.

Üniversiteli Berk, denize düşen 2 liseliyi kurtarmak için canını hiçe saymış

Olay, önceki akşam, Beşikdüzü ilçesi Liman mevkisinde meydana geldi. Beşikdüzü İMKB Fen Lisesi öğrencisi Emir Berke Aşık ve Uğurcan Korkmaz, bölgede etkili olan fırtına nedeniyle, denizde oluşan dev dalgaları arkalarına alıp cep telefonu kamerasıyla fotoğraf çekmek istedi. Bu sırada dalgalara kapılan 2 öğrenci, denize sürüklenip kayboldu.Çevredekilerin ihbarıyla bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı dalgıçlar, AFAD, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kayıp gençleri bulmak için arama kurtarma çalışması başlatıldı. Olumsuz hava şartlarına rağmen 3 gündür sürdürülen arama çalışmalarından sonuç alınamadı.

HAVADAN VE KARADAN ARAMALAR SÜRÜYOR 
Bölgede kayıp liselilere ulaşmak için ekipler, sabah saatlerinde çalışmalara yeniden başladı. Havadan helikopter destekli aramaların 3'üncü gününe, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanlığı'na bağlı DEGAK Özel Timi-02 Komutanlığı, deniz polisi, AFAD ve itfaiye ekipleri katıldı. Yaklaşık 80 kişilik ekip tarafından, akıntı tehlikesine karşı sürdürülen arama çalışmalarına, çevre illerden gelen ekipler de destek verdi. AFAD dalgıçları, su altında insan bedenini tanımlamak için yapay zeka yöntemiyle çalışan sonar teknolojili cihazla suda arama yaptı. Aile fertlerinin kıyıda bekleyişleri sürerken, çalışmalardan henüz sonuç alınamadı.KURTARMAK İÇİN DENİZE ATLAMIŞ 
Dalgaların vurduğu limanın uç kısmındaki bayrak direği altındaki son görüntüleri, cep telefonu kamerasına yansıyan Uğurcan Korkmaz ve Emir Berke Aşık'ı, çevrede bulunan Trabzon Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü öğrencisi Berk Büyükakca'nın kurtarmak için denize atladığı ortaya çıktı. Büyükakca da akıntıya kapılıp, kıyıya son anda çıkabildi. Büyükakca, yaşadıklarını anlatarak, "Yolda yürüyordum. Limanda fenerin orada 2 çocuk gördüm. Dev dalgaların bulunduğu alanda muhtemel mahsur kalmışlardı. Polis ekipleri de oradaydı. Çocuklar polislerin yanına gitmeye çalışıyordu. O sırada dalga vurunca aniden denize düştüler. Yardım etmek için onlara doğru koştum. Öğrencilerden beyaz kıyafetliyi gördüğümde başını vurmuştu. Sanırım baygındı, hareket etmiyordu. Siyah kıyafetli diğer arkadaş biraz hareket ediyordu" dedi.

'ÇOK AKINTI VARDI' 
Denizde akıntıya kapıldığını söyleyen Büyükakca, "Beni derine çekeceğini düşündüm, kıyafetlerimi çıkartarak denize atladım. Kıyının diğer tarafından suya girdim; çok akıntı vardı. Deniz beni kıyıya doğru itiyordu. Akıntıya güvenerek denize girdim. Yaklaşmaya çalıştım, akıntı fazla olduğu için yanlarına yaklaşamadım. Geri çıkmak zorunda kaldım. Öğrencilerden biri hareket ediyordu ama en son gördüğümde o da hareket etmiyordu. Çok şiddetli akıntı vardı, kendilerine ulaşamadım. Ben de güçlükle kıyaya çıkabildim. Sonrasında karakola giderek ifade verdim. Arama çalışmalarında ekiplere olayın nerede gerçekleştiğini anlattım. Çok üzgünüm" diye konuştu.


Kaynak: DHA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 5
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English