Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İki sürücünün de kusurlu olduğu kazada; biri öldü, diğeri serbest

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde cip ile hafif ticari aracın çarpıştığı kazada Memiş (71) ile Ünzile Günal (70) çiftinin ölümünün ardından tutuklanan diğer sürücü Doğan Can K., 12 gün sonra tahliye edildi. Çiftin çocukları karara tepki gösterirken, kaza anının kamera görüntüleri ortaya çıktı. Polisin kaza tespit tutanağında ise iki sürücünün de kural ihlali yaptığına yer verildi.

İki sürücünün de kusurlu olduğu kazada; biri öldü, diğeri serbest
Kaza, 15 Temmuz akşamı Antalya- Fethiye kara yolu Korkuteli çevre yolunda meydana geldi. Doğan Can K. yönetimindeki 34 FOU 524 plakalı cip ile taziye ziyaretine giden Memiş Günal idaresindeki 07 RP 950 plakalı hafif ticari araç çarpıştı. Kazada Günal'ın eşi Ünzile Günal olay yerinde hayatını kaybetti, 2 sürücü de yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Korkuteli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Ancak Memiş Günal da kurtarılamadı. Olayla ilgili hazırlanan kaza tespit tutanağında, sürücü Memiş Günal’ın ‘kavşaklara yaklaşırken kavşaktaki şartlara uyacak şekilde yavaşlamamak, dikkatli olmamak, geçiş hakkı olan araçlara ilk geçiş hakkını vermemek' kuralını ihlal ettiği, diğer sürücü Doğan Can K.’nin ise ‘aracın hızını kavşaklara yaklaşırken azaltmamak’ kuralını ihlal ettiği belirtildi.

Taburcu edilip, gözaltına alınan Doğan Can K., işlemleri sonrası tutuklandı. Doğan Can K.'nin avukatı, daha sonra Korkuteli Sulh Ceza Hakimliği'ne itiraz etti. Doğan Can K.'nin üzerine atılı 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçu cezasının alt ve üst sınırları dikkate alınarak, adli kontrol ile bırakılmasına karar verildi.
'ACIMIZI DAHA DA ARTIRDI'
Çiftin çocukları Emrah Günal ile Ayşenur Kara da Doğan Can K.'nin tahliye edilmesine tepki göstererek, "Bizler canım annemizi ve canım babamızı elim bir trafik kazasında kaybettik. Kazanın ardından savcılık talebi ile sürücü Doğan Can K. hakkında tutuklama kararı verildi. Lakin bu tarihten 12 gün sonra bu şahsın tahliye edilmesi, bizim acımızı daha da arttırdı. Kazada anne ve babamızı kaybettik. Bir gecede hem yetim hem öksüz kaldık. Ölen 2 canın bedeli 12 gün içeride kalması mıdır? Yüce Türk adaletine sonuna kadar güveniyoruz" dedi.
'KAZA MAHALLİNDE FREN İZİ DAHİ YOK'
Kazanın kontrolsüz kavşakta meydana geldiğini, diğer araç sürücüsünün aşırı hızlı olduğunu öne süren iki kardeş, "Kaza mahallinde fren izi dahi yok. Kamera kayıtları da olmasına rağmen, sürücü tutuklandıktan 12 gün ceza sonra tahliye edildi. 2 canın ölümüne sebep olan trafik kazasında tutuklu kalma süresi 12 gün mü olmalıydı? Annemizi ve babamızı kaybettik. Bu saatten sonra yargılamanın adil, vicdanlı hakimler tarafından yapılacağına dair inancımız tamdır" açıklamasında bulundu. ​Kaza anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde; kavşaktan geçmeye çalışan hafif ticari araç ile cipin çarpıştığı anlar yer aldı.

Kaynak: DHA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 3
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English