Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Dosyadan çekilmeyen avukat silahlı saldırıya uğradı

Antalya'da silahlı saldırıya uğrayan Avukat Gökhan Kadir Gülaçar, sol kol ve bacağından yaralandı. Suç duyurusunda bulunan Avukat Gülaçar, kendisine saldıranların 4-5 el ateş ettiğini söyledi. Baro Başkanı Hüseyin Geçilmez, “Meslektaşımız yaklaşık 3 hafta önce maalesef silahlı saldırıya uğradı. Çok vahim bir olay. Çünkü bir avukatın kendi ifadesiyle mesleki faaliyetini yürütürken saldırıya uğraması, Türk adalet sistemine aynı zamanda yapılmış bir saldırıdır.'' dedi.

Dosyadan çekilmeyen avukat silahlı saldırıya uğradı

Avukat Gökhan Kadir Gülaçar, 16 Şubat saat 02.30 sıralarında arkadaşı F.Ç.'nin aracıyla Kepez Seyir Terası'nı geçtikten sonra 2 kişi aracını durdurdu. Şüphelilerden birinin tabancayla 4-5 el ateş ettiği Gökhan Kadir Gülaçar, sol kolu ve bacağından yaralandı. Saldırganlar bölgedeki ormana doğru kaçarken, yaralanan Gülaçar, aradığı arkadaşının yardımıyla Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyat edilen ve yaklaşık 15 gün hastanede kalan Gülaçar, saldırganlardan şikayetçi oldu. Gökhan Kadir Gülaçar savcılıktaki ifadesinde, müvekkili Bahtiyar Muradov'un husumetlisi Rus vatandaşı O.M.L.R.'nin, saldırının azmettiricisi olduğunu iddia etti.

SALDIRIYA UĞRAYAN AVUKAT, İFADE VERDİ

Gülaçar, ifadesinde, vekaletini aldığı iş insanı Bahtiyar Muradov'un, kripto para üretimi için yatırım amacıyla Rus vatandaşı O.M.L.R.'ye 1,5 milyon dolar verdiğini anlattı. Yatırım sonucunda müvekkiline ödediği meblağ iade edilmediği gibi herhangi bir kar payının da verilmediğini belirten Gökhan Kadir Gülaçar, bu nedenle Bahtiyar Muradov ile O.M.L.R. arasında anlaşmazlık olduğunu aktardı. Bu anlaşmazlığa bağlı olarak Antalya Adliyesi'nde birçok dava bulunduğunu belirten Gülaçar, O.M.L.R.'nin üvey oğlunun Bahtiyar Muradov'un kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla Antalya Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığını, davada mağdur tarafın avukatlığını yaptığını anlattı. Gülaçar, dosya kapsamında O.M.L.R.'nin üvey oğlunun Ankara'da bir otelde sahte kimlikle konakladığını tespit ettiğini belirterek emniyete bildirip, yakalanmasını sağladığını söyledi.

'DOSYALARDAN ÇEKİL DEMEDİK Mİ'

İfadesinde olay günü yaşananları anlatan Gülaçar, arkadaşı F.Ç.'nin aracıyla Kepez Seyir Terası'nı geçtikten sonra daha önce hiç görmediği 2 kişinin aracın önüne çıkması üzerine otomobili durdurduğunu, bu kişilerin elleriyle 'dur' işareti yaptığını da söyledi. Şüphelilerden birinin, aracı neden durdurduğunu anlamak için ineceği sırada kendisine doğru geldiğini belirten Gökhan Kadir Gülaçar, O.M.L.R.'yi kastederek, 'Mr. Oliver'in dosyalarından çekil demedik mi?' dedikten sonra tabancayla 4- 5 el ateş ettiğini anlattı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Savcılık ifadelerinin ardından DHA'ya açıklama yapan Gökhan Kadir Gülaçar, “Yaklaşık 2 hafta hastanede kaldıktan sonra taburcu oldum. Savcılığa ifade verdim. 4 kurşun yarası aldım. Kurşunlardan biri sol koluma, 3'ü sol bacağıma isabet etti" dedi. Gülaçar, O.M.L.R.'nin şu an yurt dışında olduğunu da kaydetti.

'AVUKATLARA YÖNELİK EN BÜYÜK SALDIRILARDAN BİRİ'

Avukat Gülaçar'ın silahlı saldırıya uğramasına, Antalya Barosu'ndan da tepki geldi. Baro Başkanı Hüseyin Geçilmez, “Meslektaşımız yaklaşık 3 hafta önce maalesef silahlı saldırıya uğradı. Çok vahim bir olay. Çünkü bir avukatın kendi ifadesiyle mesleki faaliyetini yürütürken saldırıya uğraması, Türk adalet sistemine aynı zamanda yapılmış bir saldırıdır. Meslektaşımıza yapılan saldırıda 4 kurşun isabet etti. Bu son yıllarda avukatlara yönelik yapılmış en büyük saldırılardan birisidir" dedi.

'AVUKATLAR DAVANIN TARAFI DEĞİLDİR'

Antalya Barosu olarak Gökhan Kadir Gülaçar'ın yanında olduklarını belirten Geçilmez, “Hiçbir meslektaşımızın, hiçbir hukukçunun, hiçbir adalet mensubunun mesleğini ifa etmesinden kaynaklı saldırıya uğraması kabul edilemez. Adliyede de hakim savcılarımızın bu olayı değerlendirirken meslektaşımızın kamu görevi ifa ederken bu saldırıya uğramış olma ihtimali üzerinden soruşturmayı ve kovuşturma aşamasını yürütmesini bekliyoruz. Avukatlar davaların tarafı değildir. Avukatlar davanın tarafıyla özdeşleştirilmemelidir. Suçluların bir an önce yakalanmasını bekliyoruz" diye konuştu. 


Kaynak: DHA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • A
    ali
    49 gün önce

    avukat, Türk Adalet sistemini ilgilendiriyorda Türk Vatandaş ı hangi adalet sistemini ilgilendiriyor, değil yaralama öldürülen Türk Vatandaşları kimi ilgilendiriyor ???

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English