Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Aydın'da bir iş yerinde tüp patladı: 7 ölü, 4 yaralı

Aydın'ın Nazilli ilçesinde bir iş yerinde tüp patlaması meydana geldi. Meydana gelen patlamada 7 kişi hayatını kaybetti.

Aydın’da bir iş yerinde tüp patladı: 7 ölü, 4 yaralı
Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Nazilli ilçesindeki bir restoranda meydana gelen patlamada 7 kişinin öldüğünü, biri ağır 4 kişinin yaralandığını bildirdi.

Vali Aksoy, Altıntaş Mahallesi Kıbrıs Caddesi'ndeki bir restorandan 15.30 sıralarında ihbar geldiğini, ilk belirlemelere göre tüp değişimi sırasında patlamanın olduğunu söyledi.
Patlama nedeniyle 7 kişinin öldüğünü bildiren Aksoy, biri ağır 4 kişinin de yaralandığı aktardı. Aksoy, ekiplerin çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. 

Patlama sonucu çevredeki diğer iş yerlerinde bir hasar olmadığını söyleyen Aksoy şöyle konuştu:

"Çalışanın ilk beyanı var; tüpten bir koku geldiği, tüple ilgili bir yetkili kişinin değişim yaptığı sırada bir kokunun çıktığı, bazı insanları dışarı kendisinin çıkardığı, kısa bir süre sonra da patlamanın olduğu yönünde. Tabii olay yeri inceleme ve itfaiye bütün boyutlarıyla konuyu inceleyecek."

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise patlamada 16 yaşındaki bir kızın ağır yaralı olduğu bilgisinin kendilerine ulaştığını, olaydan dolayı çok üzgün olduklarını söyledi.

Patlamaya ilişkin bir kişi gözaltına alındı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi, ilçe halkına geçmiş olsun dileğinde bulundu.


  Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığının patlama hakkında adli soruşturma başlattığını ve 3 cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini, olayın bütün yönleriyle soruşturulacağını kaydeden Bozdağ, "Patlamaya sebebiyet verdiği iddia edilen kişi gözaltına alınmıştır. Rabbimiz, insanımıza ve ülkemize böylesine acı hadiseleri bir daha yaşatmasın." ifadelerini kullandı.

 Vali Aksoy, patlamada yaralananları hastanede ziyaret etti   
 
Aydın’ın Nazilli ilçesinde meydana gelen patlamanın ardından olay yerinde incelemelerde bulunan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, olayda yaralanan vatandaşları hastanede ziyaret etti.   
 
Aydın’ın Nazilli ilçesindeki bir işyerinde meydana gelen patlamada 7 kişi hayatını kaybederken, 1’i ağır 5 kişi yaralandı. Olayın öğrenilmesinin ardından bölgeye giden Aydın Valisi Hüseyin Aksoy ise incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Olayın tüm yönüyle soruşturulduğuna dikkat çeken Vali Aksoy, daha sonra Nazilli Devlet Hastanesi’ne geçerek yaralıları ziyaret etti. Patlamada yaralanan vatandaşlara ‘geçmiş olsun’ dileklerini ileten Vali Aksoy, hastane yöneticilerinden bilgi aldı. 

Bakan Koca'dan açıklama
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aydın’da bir iş yerinde meydana gelen patlamada 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişi yaralandığını belirterek, "Yaralılardan 4'ünün tedavisi kaldırıldıkları hastanelerde devam ediyor. Halen entübe durumda olan bir hastamızda yüzde 80 yanık var" dedi.    
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Aydın’da, bir patlamada 7 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Yaralılardan 4'ünün tedavisi kaldırıldıkları hastanelerde devam ediyor. Halen entübe durumda olan bir hastamızda yüzde 80 yanık var, ilk müdahalenin ardından İzmir’e nakli yapılıyor” ifadelerine yer verdi.  

10 Kişi gözaltında

Vali Aksoy, Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında 10 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.
 
Bu kişilerin olayla ilgilerinin Başsavcılık tarafından değerlendirileceğini aktaran Aksoy, şunları kaydetti:
 
"Cennet Yeldi, biraz önce bahsettiğim kızımız. 2007 doğumlu, İzmir'e sevk ettiğimiz, durumu biraz ağır olan bir vatandaşımız. Mustafa Görkem Balkın, tüpü değiştiren görevli arkadaşımız. O da yaralı. Osman Sakıcı da iş yerinde çalışan bir arkadaşımız. Merve Bayar yine iş yeri çalışanı. Diğeri de Hasan Pehlivan adlı bir müşteri. Bunlar da yaralı olarak şu anda Nazilli Devlet Hastanemizde tedavilerine devam ediliyor. Diğer kimlik çalışmaları otopsi neticesi netleşeceği için şu anda herhangi bir kimlik açıklaması yapmamızın doğru olmadığını düşünüyoruz. Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinesinde adli tıp raporları, otopsi sonuçları ortaya çıktıktan sonra kimliklerini açıklayacağız."
 
Bir gazetecinin, patlamanın meydana geldiği iş yerinde sanayi tüpü kullanıldığı iddia edildiğini söylemesi üzerine Aksoy, "Konunun uzmanları, iş güvenliği uzmanları, ilgili kurumlarımız büyük bir titizlikle bu soruşturmayı yürütüyor. Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinasyonunda gerek emniyet teşkilatı gerek itfaiye teşkilatımız gerek belediye teşkilatımız hepsi kendi bilgi ve belgelerini Cumhuriyet Başsavcılığımıza vererek soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yapılması konusunda her türlü gayreti ortaya koyacaklardır. Bu tür iddialar var mıdır? Varsa doğru mudur? Bunlar Cumhuriyet Başsavcılığımızın çalışması sonrası ortaya çıkacaktır." yanıtını verdi.
 
Nazilli Altıntaş Mahallesi Kıbrıs Caddesi'ndeki bir döner restoranında tüp değiştirilirken meydana gelen patlamada 7 kişi yaşamını yitirmiş, 5 kişi yaralanmıştı.

                      

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English