Son Dakika Haberler

Yusuf Tekin Kimdir?

Yusuf Tekin Kimdir?

​Yusuf Tekin Kimdir?

Yusuf Tekin kimdir, eğitim sisteminde ne gibi değişiklikler yapacak çok merak ediliyor. Yeni Milli Eğitim Bakanı olarak atanan Yusuf Tekin kimdir açıklıyoruz. Özel hayatı, eğitim serüveni ve kariyeri hakkında merak edilenleri açıkladık.

Yusuf Tekin MEB yorumlar oldukça fazladır. Yeni Milli Eğitim Bakanı olarak atanan Tekin’in eğitim sisteminde değişiklik yapıp yapmayacağı merak ediliyor. Ayrıca Yusuf Tekin’in eğitimci kişiliğinin olup olmadığı noktasında sorular da yöneltilmektedir. Eğer sizler de Yusuf Tekin’in hayatını öğrenmek istiyorsanız haberimizi takip edebilirsiniz.
Yusuf Tekin kimdir haberimizden kolaylıkla yeni bakanın hayatını ve başarılarını görebilirsiniz. Böylece yeni bakan hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Yusuf Tekin’in hayatında yaşadığı süreçleri öğrenmeye hazır olun.

Yusuf Tekin Nereli?

Yusuf Tekin yorumlar her geçen gün artış göstermektedir. Bir dönem dershaneler ve eğitim sistemiyle alakalı yaptığı yorumlarla gündeme gelen bakanın günümüzde hayatı fazlasıyla soruluyor. Tekin, 3 Ağustos 1970 tarihinde dünyaya gelmiştir. Tekin’in Erzurum kökenli olduğunu söyleyebiliriz. Kendisi Erzurum’a bağlı Tortum ilçesinde doğmuştur.
Doğu kökenli anne ve babanın çocuğu konumunda olan Yusuf Tekin; Tortum’dan tüm Türkiye’ye adını duyurmayı başarmıştır. Yeni kabinede Milli Eğitim Bakanı olarak görevlendirilen Yusuf Tekin’in yapacağı çalışmalar merak konusu haline gelince özel hayatını sizlerle paylaştık.

Yusuf Tekin Eşi Kim?

Yusuf Tekin hangi partiden sürekli soruluyordu. Yeni kabine listesinin açıklanmasıyla beraber bakanlar arasında adını gördüğümüz Yusuf Tekin’in; Adalet ve Kalkınma Partisi’nden olduğu görülmüştür. Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan bakanlar kurulunda Milli Eğitim Bakanı olarak nitelendirilen Tekin evlidir. Eşinin ismi ise Ayşe Tekin’dir. Ayşe ve Yusuf Tekin çiftinin 3 çocuğu bulunmaktadır.

Yusuf Tekin Hangi Cemaatten?

Yusuf Tekin Milli Eğitim Bakanı olduktan sonra cemaat tartışmaları gündeme gelmeye başladı. Tekin bir dönem karma eğitimin zorunlu olmadığını belirtmesi üzerine eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Sınav sistemini değiştireceğine yönelik tahminler de alınmaktadır. Ancak Yusuf Tekin’in cemaat bağlantısı net bir şekilde bilinememektedir. Siyasi kulislerde Tekin’in cemaatlerle çok ilişkili olduğu belirtilse de ispatlanamamıştır.

Yusuf Tekin Eğitimi

Yusuf Tekin ne mezunu, eğitim ya da öğretmenlikle alakalı bir bölüm bitirip bitirmediği merak edilen konular arasından kendisini gösteriyor. Yusuf Tekin’in eğitim hayatı şu şekildedir:
  • Erzurum’da doğup çocukluğunu geçiren Yusuf Tekin, ilkokula başlamasıyla birlikte Erzurum’dan ayrılmıştır. İlkokul ve ortaokul düzeyindeki eğitimlerini Rize’de almıştır.
  • 1989 yılına kadar Rize’de kalan Tekin 1989 yılında üniversite sınavına girerek üniversitede okuma hakkı kazanmıştır. Sınav sonuçlarına göre Ankara Üniversitesi’ne yerleşmiştir. Üniversitenin Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne girerek Kamu Yönetimi lisansını almıştır.
  • Yüksek lisansını siyaset, doktorasını ise sosyal bilimler alanında yapmıştır. Böylece Yusuf Tekin bu mesleğin bir doktorudur.
Yusuf Tekin

Yusuf Tekin Kariyeri

Yusuf Tekin hangi kurumlarda çalıştı merak ediyorsanız aşağıda tarih sırasına göre listeyi görebilirsiniz:
  • Doktorasını yaptıktan sonra Gaziosmanpaşa Üniversitesi bünyesinde çalışmaya başlamıştır. Üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde göreve başlayan Tekin, Kamu Yönetimi Bölümündeki çalışmasıyla dikkat çekmiştir. Bölümde öğretim üyesi olarak çalışmıştır.
  •  2011 yılına geldiğimizde Yusuf Tekin’i bakanlıklarda görmeye başladık. İlk olarak Gençlik ve Spor Bakanlığına atanan yeni bakan burada bakan yardımcısı olarak hizmet verdi.
  • Yusuf Tekin kimdir haberimizin bu bölümünde bakanın Milli Eğitim Bakanlığı’na ilk girişinden söz edeceğiz.  2013 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nda gördüğümüz Tekin burada müsteşar olmuştur.
  •  2013 ile 2018 yılları arasında müsteşarlığa devam eden yeni Milli Eğitim Bakanı; Profesör unvanı almıştır. Bu unvanı bakanlıktaki görevinden ayrıldıktan sonra almıştır. olmuş, Aynı yıl içerisinde Ankara’daki Hacı Bayram Veli Üniversitesi’ne atanan bakan üniversitenin rektörü olmuştur.

Yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin

Eski Milli Eğitim Bakanı 4 Haziran 2023 tarihinde bakanlar listesinin açıklanmasıyla beraber görevinden ayrıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan listede adı bulunmayan eski bakan makamını ve koltuğunu Yusuf Tekin’e teslim etti.
Yusuf Tekin kimdir soruları da devir teslim törenlerinin sonrasında başladı. Sizlere bakana ait tüm bilgileri sunduk. Eğitim sisteminden şikayetçi olan nüfusu bu haber sevindirdi mi bilinmiyor. İlk yaptığı çalışmalardan sonra bakanın takdir edileceği ya da eleştiri yağmuruna tutulup tutulmayacağı bekleniyor. Eski bakan Mahmut Özer’in çalışmalarını devam ettirip ettirmeyeceği konusunda bir tereddüt yaşansa da koltuğu devir alan bakanın icraatları bekleniyor.
 
Türkçe العربية English